OnLine Tutorial bersama Aiti Komputer

Akhirnye berjaya juga saya membuat Blog tutorial pasai Photoshop nie sebab ramai dah mintak saya ajarkan. memang tak de mase so saya buatlah blog nie untuk sesiapa yg nak belajar pasai photoshop nie dengan free2 je.. sebagai amal jariah...



Gunakan ilmu nie sebaik2nye ye....



Jumaat, 11 Mac 2011

Teknik Tukar muka - Part 3

Klik alatan move dan tarik muka Zizan ke gambar Spiderman seperti dibawah..Setelah anda tarik.. untuk memadankan saiz muka..anda gunakan semula edit... free transform.. adjust saiz yg sesuai dan anda gunakan pemadam buat touch-up lagi di gambar itu sehingga ..


Jadi seperti gambar di bawah...Siap buang songkok tu..caya lah..Satu lagi masaalah ialah kecerahan dan colour kulit tak sama..camno yo???


Anda pergi ke Image..... Adjustment dan anda akan lihat ada ada 2 comman yg bertajuk...
Color balance dan Brightness/Contrast.. Cuba lah anda mengadjust sampai colornya hampir serupee..


dah puas ati..anda nak mengsave file nie..macammane ye??
Lihat gambar dibawah..pergi ke save for web untuk mengsave kerja anda... save for web tu bukan save ke web anda.. tu save ke PC anda le tu... jangan pelik yee..


5 ulasan:

siti faridah harun (nama penuh tu) berkata...

hhaha macehh ! sy dh leh buat hik3

Orang panggil aku Madir berkata...

Senang kan.... Tiada yang susah kalau kita belajar ..kan??

Afifiey Husin berkata...

dear nk tya,camner sy nk dptkn software photoshop tu yer??sy nie ktinggalan zaman sket..he3...

Afifiey Husin berkata...

dear nk tya,camner sy nk dptkn software photoshop tu yer??sy nie ktinggalan zaman sket..he3...

Madir n Family berkata...

Download pakai torrent... kalau nak beli..mahal der...

Catatan Popular